Zenit doet navraag naar vraagprijs Afellay

HOOFDDORP - Ibrahim Afellay staat nadrukkelijk in de belangstelling van Zenit St. Petersburg. De coach van de Russische club, Luciano Spalletti, bevestigt dat er navraag gedaan zal worden bij de huidige werkgever van de Nederlander, FC Barcelona.

"Je wilt een naam horen? Afellay", zegt de Italiaan die verder liet weten ook interesse te hebben in Hulk van FC Porto, Nani van Manchester United en nog drie spelers waarvan hij de naam niet wil noemen.

Een persoonlijk gesprek met Afellay is er echter nog niet geweest. Of de oud-PSV'er een overstap naar Rusland zelf ziet zitten is dan ook niet bekend.

"Het gaat nog niet om een concrete aanbieding voor de speler, maar over de vraagprijs. Want als die club de speler niet kwijt wil, heeft het geen zin om hem een voorstel te doen", aldus de coach.

Blessure

Afellay heeft bij FC Barcelona nog een contract voor drie jaar. Afgelopen seizoen kwam hij door een zware blessure slechts tot vier competitieduels in het eerste van de Catalanen.

In zijn eerste half jaar in Spanje, sinds zijn komst van PSV in de winterstop van het seizoen 2010-2011, had de international van Oranje ook zelden een basisplaats, maar speelde hij wel zestien keer in de Primera Division.

NUwerk

Tip de redactie