De Vrij niet met Feyenoord tegen Heerenveen

HOOFDDORP - Stefan de Vrij ontbreekt zaterdag tijdens de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen sc Heerenveen.

De aanvoerder ging vrijdag op de training door zijn enkel. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de blessure waarschijnlijk meevalt. Hij moet wel een paar dagen rust houden.

De blessure van De Vrij maakt de weg vrij voor het debuut van Joris Mathijsen bij Feyenoord.

Jordy Clasie draagt tegen sc Heerenveen de aanvoerdersband.Hij is de tweede aanvoerder van de club uit Rotterdam.

Van Basten

Trainer Marco van Basten van sc Heerenveen nam donderdag afscheid van Oussama Aissadi (FC Liverpool). Eerder zag hij topschutter Bas Dost en international Luciano Narsingh al vertrekken naar respectievelijk Wolfsburg en PSV.

De voormalige bondscoach kan wel snel beschikken over Alfred Finnbogason, de IJslandse spits die donderdag voor drie jaar tekende. Finnbogason mist het duel met Feyenoord omdat hij nog niet speelgerechtigd is.

Amoah

Van Basten heeft wel weer de beschikking over de van een blessure herstelde spits Matthew Amoah. Hij weet echter niet of de Ghanees al een hele wedstrijd kan spelen.

Ook Jeffrey Gouweleeuw is nog maar net hersteld van een hamstringblessure. Hij meldde zich daarom af voor de oefeninterland van afgelopen woensdag tussen Jong Oranje en Jong Italië. ''Ik wil eigenlijk geen risico met Gouweleeuw nemen,” zei Van Basten.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie