Ajax wil nog drie spelers aantrekken

AMSTERDAM - Ajax is druk bezig om zich te versterken. Dat meldde coach Frank de Boer van de Amsterdammers vrijdag op de persconferentie in de aanloop naar het duel met NEC van zondag. 

“We hebben steeds achter het net gevist, eerlijk gezegd'', meldde De Boer, die donderdag Oussama Assaidi naar Liverpool zag vertrekken.

“Het is geen geheim dat we in Assaidi geïnteresseerd waren. Het is jammer dat hij naar Liverpool gaat.”

Het mislopen van de buitenspeler die vorig seizoen voor sc Heerenveen uitkwam, is niet de eerste tegenvaller voor Ajax deze zomer.

Zo zag de landskampioen Luciano Narsingh naar PSV vertrekken en raakte Barcelona-verdediger Marc Muniesa, in wie de Amsterdammers belangstelling toonden, zwaar geblesseerd.

Drie aanwinsten

Ajax wil nog flink toeslaan gedurende de twee weken dat de transfermarkt open is. De Boer kondigde aan dat zijn club nog behoefte heeft aan een verdediger voor links in het centrum, een verdedigende middenvelder en een rechts- of linksbuiten.

Met geld smijten is er niet bij in Amsterdam.  “Het moet reëel zijn, anders ga je verder kijken.”

Ajax nam de afgelopen maanden afscheid van onder anderen Mounir El Hamdaoui, Ismaïl Aissati, Dmitry Bulykin, Dario Cvitanich, Vurnon Anita en Jan Vertonghen.

De club versterkte zich slechts met de transfervrije Lasse Schöne en Tobias Sana, die voor 300.000 euro overkwam van IFK Göteborg.

Bekijk beelden van de persconferentie:

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie