Liefst twintig Nederlanders van start in Ronde van Spanje

PAMPLONA - De Ronde van Spanje gaat zaterdag van start met liefst twintig Nederlandse deelnemers. Dat zijn er acht meer dan in de editie van 2011. De meeste van hen rijden voor Rabobank en Vacansoleil-DCM.

De eerste ploeg heeft met Robert Gesink en Bauke Mollema twee kopmannen die onder anderen worden bijgestaan door Lars Boom, Stef Clement, Laurens ten Dam en Dennis van Winden.

Op de startlijst van de Vuelta staan vijf Nederlandse renners van Vacansoleil: Wouter Mol, Bert-Jan Lindeman, Pim Ligthart, Rob Ruijgh en Martijn Keizer.

De derde Nederlandse ploeg Argos-Shimano, dat deelneemt dankzij een wildcard, heeft Koen de Kort en Tom Dumoulin opgesteld.

Het Amerikaanse Garmin-Sharp telt liefst vier Nederlanders: Thomas Dekker, Michel en Raymond Kreder en Martijn Maaskant. De overige Nederlanders zijn Niki Terpstra (Omega Pharma), Pieter Weening (Orica GreenEdge) en Joost van Leijen (Lotto-Belisol).

Ploegentijdrit

De Vuelta begint zaterdag met een ploegentijdrit in Pamplona over 16,5 kilometer. Acht etappes spelen zich af in het midden- en hooggebergte. Er is één individuele tijdrit.

Maandag is al de eerste bergetappe. Op de op één na laatste dag bereikt de karavaan het 'dak' van de ronde met de slotklim naar de top van de Bola del Mundo. De finish ligt daar op 2247 meter hoogte.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie