Heerenveen en Liverpool rond over Assaidi

HOOFDDORP - Oussama Assaidi staat voor een overstap naar Liverpool. De Engelse club en de huidige werkgever van de buitenspeler, sc Heerenveen, zijn het eens over de afkoopsom.

Dit nieuws maakte Liverpool donderdagavond zelf wereldkundig op de eigen site.

Assaidi leek lange tijd op weg naar Ajax. De Amsterdammers en Heerenveen waren het eveneens eens over de voorwaarden waaronder de Marokkaan mocht vertrekken.

De speler zelf wist echter geen overeenstemming te bereiken met de club van coach Frank de Boer. Het salaris dat Assaidi in de hoofdstad kon verdienen, vond hij niet voldoende.

In het geruchtencircuit werd de oud-speler van De Graafschap vervolgens gelinkt aan Fulham. Bij de club uit Londen zwaait Martin Jol de scepter.

Keuring

Uiteindelijk gaat Assaidi, als hij de medische keuring met goed gevolg doorstaat, dus naar Liverpool. Hij wordt de derde aanwinst voor manager Brendan Rodgers, na de Italiaanse spits Fabio Borini en middenvelder Joe Allen uit Wales.

Met het vertrek van de 24-jarige speler is Heerenveen definitief de gehele voorhoede kwijt die de club vorig seizoen naar een vijfde plaats leidde. Bas Dost vertrok eerder naar VfL Wolfsburg en Luciano Narsingh maakte de overstap naar PSV.

Assaidi speelde drie jaar voor Heerenveen. In 79 competitiewedstrijden was hij goed voor twintig doelpunten.

Lees meer over:
Tip de redactie