Manchester United wil Van Persie maandag al inzetten

HOOFDDORP - Als het aan manager Alex Ferguson ligt, maakt Robin van Persie maandag al zijn debuut voor Manchester United.

Dat meldt de zeventigjarige Schot in gesprek met The Guardian.

“Hij zal later op donderdag een medische keuring ondergaan. Hopelijk verloopt alles volgens plan”, aldus Ferguson. “Zijn zaakwaarnemer onderhandelt nu met algemeen directeur David Gill. Ik ben er zeker van dat hij maandag inzetbaar is.”

United bereikte woensdag een akkoord met Arsenal. 'The Gunners' moesten naar eigen zeggen Van Persie wel verkopen omdat hij anders volgend jaar transfervrij zou vertrekken.

Met de transfer zou een bedrag van dertig miljoen euro zijn gemoeid.

United neemt het maandag tijdens de eerste speelronde op tegen Everton, de club van John Heitinga. Het duel wordt afgewerkt in Liverpool.

Combinatie

Ferguson denkt dat hij met de komst van Van Persie de beschikking heeft over een van de beste voorhoedes van Europa.

“Ik heb Javier Hernandez, Wayne Rooney, Van Persie, Danny Welbeck en Shinji Kagawa. Hopelijk kies ik de juiste combinatie.”

United eindigde vorig seizoen als tweede achter Manchester City. “Het was een teleurstellend jaar omdat we geen kampioen werden. Nu moeten we terugkeren. In het verleden is het ons altijd gelukt om sterker terug te komen.”

Tip de redactie