Ajax bevestigt transfer Anita naar Newcastle United

AMSTERDAM - Ajax heeft de transfer van Vurnon Anita naar Newcastle United donderdag bevestigd. 

De Premier League-club betaalt 8,5 miljoen euro voor de 23-jarige middenvelder.

Anita, die zijn handtekening zette onder een contract tot medio 2017 bij Newcastle, heeft zin in zijn nieuwe uitdaging.

“In de Premier League is elke wedstrijd zwaar, ik kan me in deze competitie verder ontwikkelen”, zegt hij op de website van zijn nieuwe club. “Omdat ik bij Ajax bijna alles heb gewonnen, was deze stap niet zo moeilijk.”

Anita doorliep de jeugdopleiding van Ajax. Hij debuteerde op 19 maart 2006, zestien jaar oud, in de hoofdmacht tegen FC Groningen. Sindsdien speelde hij 152 officiële wedstrijden in het eerste en scoorde daarin zeven keer.

De Boer

Trainer Frank de Boer van Ajax liet donderdag in de krant Chronicle Live, die uitkomt in de regio Newcastle, al weten dat hij Anita zijn transfer gunt.

“Hij werkt keihard en geeft nooit op. Newcastle doet goede zaken met zijn komst.”

Volgens De Boer is er een aantal kandidaten om Anita op te volgen.

"Bij Jong Ajax zitten drie spelers die op zijn positie goed uit de voeten kunnen. Fabian Sporkslede, Ilan Boccara en Joeri de Kamps", aldus de coach op de website van Ajax.

"En ook bij de A-selectie hebben we spelers die de opengevallen plek kunnen invullen. Eyong Enoh is een uitstekende verdedigende middenvelder, maar hij is nog geblesseerd en is er zondag tegen NEC niet bij. Maar ik vind het nu nog te vroeg en niet verstandig om al te zeggen hoe we dat gaan invullen."

Ajax verloor eerder deze transferperiode onder anderen Jan Vertonghen, André Ooijer, Jeroen Verhoeven, Dmitry Bulykin en Ismaïl Aissati.

Tip de redactie