Van der Geest stopt als technisch directeur judobond

NIEUWEGEIN - De judobond Nederland (JBN) gaat op zoek naar een nieuwe technisch directeur.

Cor van der Geest (67), die deze functie sinds begin 2009 met financiële steun van NOC*NSF vervulde, heeft aangegeven eind dit jaar te stoppen.

Dit heeft de judobond donderdag laten weten.

“Ik zie mezelf niet nog vier jaar deze functie vervullen. In een olympische sport als judo is dit dan het juiste moment om te vertrekken”, aldus Van der Geest op de website van de JBN.

Wanneer Van der Geest precies afscheid neemt, is nog niet bekend. "Ik vertrek pas als er een goede opvolger is gevonden. Daarnaast wil ik betrokken zijn tot de herverdeling van de gelden door NOC*NSF een feit is. En een goede hoofdsponsor zou een mooi afscheidscadeau zijn."

Boegbeeld

Onder het bewind van Van der Geest werden verscheidene olympische medailles veroverd, waaronder twee bronzen bij de Spelen in Londen, en wereld- en Europese titels gevierd.

Hij werkte daarnaast hard aan de verdere professionalisering, onder meer resulterend in de vier Judo Topsport Steunpunten. ''Al moet daar nog een slag gemaakt worden'', voegde de eigenaar van de succesvolle sportschool Kenamju er eerlijkheidshalve aan toe.

Bondsvoorzitter Jos Hell toonde begrip voor het besluit van Van der Geest. ''Cor heeft een indrukwekkende staat van dienst in de judosport. Hij is het boegbeeld van het Nederlandse judo. Cor is de enige die deze keuze kan maken en die respecteren we uiteraard.”

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie