Akkoord Arsenal en United over Van Persie

HOOFDDORP - Robin van Persie staat voor een overgang naar Manchester United. Arsenal en de 'Mancunians' zijn het eens over de voorwaarden waaronder de spits de overstap mag maken.

De ploeg uit Londen maakte het nieuws woensdagavond wereldkundig op de eigen site. Ook de beoogde nieuwe werkgever van de aanvaller bevestigde dit.

Met de overstap zou volgens Britse media een transferbedrag van 25,5 miljoen euro gemoeid zijn.

Van Persie moet zelf nog wel overeenstemming bereiken met Manchester United over zijn salaris. Bovendien moet hij de medische keuring nog goed doorstaan, om de transfer definitief te maken.

Donderdag reist de international van Oranje, die het woensdag met de nationale ploeg in Brussel opneemt tegen België, af naar Manchester voor de persoonlijke onderhandelingen.

Aflopend contract

Een vertrek van Van Persie bij Arsenal hing al enige tijd in de lucht. De oud-Feyenoorder is in het bezit van een aflopend contract in de Engelse hoofdstad.

Als de 'Gunners' nog geld voor de topscorer van het afgelopen seizoen wilden, moesten ze hem zo snel mogelijk van de hand doen.

Naast Manchester United toonde ook de Engelse landskampioen Manchester City belangstelling voor Van Persie. Daarnaast hoopte de Italiaanse titelhouder Juventus op zijn komst.

Onmisbare schakel

Van Persie staat sinds 2004 onder contract bij Arsenal. De Rotterdammer groeide in de loop der jaren uit tot een onmisbare schakel in de ploeg van manager Arsene Wenger.

In totaal kwam Van Persie in 277 officiële wedstrijden in actie voor de Londenaren, hij scoorde 132 keer.

NUwerk

Tip de redactie