Geblesseerde Nadal ontbreekt ook op US Open

HOOFDDORP - Rafael Nadal moet na de Olympische Spelen ook de US Open laten schieten. De Spanjaard heeft nog steeds last van zijn knieblessure.

"Met veel verdriet moet ik aankondigen dat ik niet klaar ben om te spelen in New York", twitterde Nadal woensdag. Hij liet ook al de toernooien in Toronto en Cincinnati schieten.

"Het is heel vervelend, maar ik ben gewoon nog niet fit genoeg. Ik had heel graag in New York gespeeld. Op dit moment echter concentreer ik me volledig op mijn herstel. Ik speel pas weer als ik helemaal hersteld ben."

De nummer drie van de wereld won de US Open in 2010 en verloor vorig jaar de finale van Novak Djokovic. Het Amerikaanse Grand Slam-toernooi begint op 27 augustus.

Wimbledon

Nadal heeft sinds zijn nederlaag tegen de Tsjech Lukas Rosol in de tweede ronde van Wimbledon eind juni niet meer gespeeld door een ontsteking in zijn knieschijfpees.

Als Andy Murray op tijd hersteld is van zijn knieklachten, zou de nummer vier van de wereld Nadal wel eens kunnen passeren op de wereldranglijst.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie