LONDEN - Jerrel Hasselbaink wil weg bij Chelsea. Dat zei de -voudig international dinsdag in een interview met Studio Sport. De aanvaller die 27 maart 32 jaar wordt, komt naar zijn zin te weinig aan spelen toe. Hij heeft bij Chelsea een doorlopend contract tot medio 2005.

"Ik heb de club in december laten weten dat ik liever wegga als ik niet iedere week kan voetballen", vertelde hij voor de televisie. "Er heerst bij Chelsea geen echte concurrentiestrijd, maar trainer Ranieri wisselt veel en vaak. Als ik vandaag goed speel, kan ik morgen toch op de bank zitten. Dat is frustrerend en niet eerlijk."

Hasselbaink

Hasselbaink zegt dat hij de laatste weken te moeilijk in zijn ritme komt door alle wisselingen. "In het begin van de competitie speelde ik veel, en vaak goed. In de laatste weken begin ik regelmatig op de bank. Dat is funest voor mijn ritme."

De spits tekende in 2000 voor vijf jaar bij Chelsea. Hij werd voor het recordbedrag van 58 miljoen gulden overgenomen van Atletico Madrid. Sindsdien maakte hij 83 doelpunten in 166 wedstrijden voor de Londense club. Daarvoor speelde hij bij Atletico Madrid, Leeds United, Boavista, Campomairorense en AZ.

Hij begon zijn loopbaan als semiprof in augustus 1990 bij Stormvogels/Telstar.