AMSTERDAM - Kiki Bertens is dinsdag kansloos onderuit gegaan in Cincinnati. In de eerste ronde van het masterstoernooi in de Verenigde Staten bleek Sesil Karatantsjeva met 6-2, 6-1 te sterk. 

Karatantsjeva had zich net als Bertens via de kwalificaties naar het hoofdtoernooi geslagen. In het kwalificatietoernooi was de Kazachse ook al Arantxa Rus de baas.

Bertens had vanaf het begin nauwelijks iets in te brengen. Karatantsjeva brak de Wateringse direct twee keer en kwam zo op 3-0 voor.

Bertens brak nog eenmaal terug, maar ook Karatancheva sloeg nogmaals toe en won de eerste set met 6-2. In het tweede bedrijf hield Bertens in de eerste game haar opslag. Het zou haar laatste game worden.

Schoorel

Bij het challengertoernooi in het Italiaanse Cordenons werd Thomas Schoorel uitgeschakeld in de eerste ronde. De Amsterdammer gaf Simone Bolelli uit Italië een set lang goed weerstand: 7-5, 6-1.

Maandag was Thiemo de Bakker wel tot de tweede ronde geraakt. Hij klopte Guillermo Garcia-Lopez (2) uit Spanje met 3-6, 6-4, 7-6 (2).