Djokovic prolongeert titel in Toronto

HOOFDDORP - Novak Djokovic heeft zondag zijn titel in Toronto geprolongeerd. In de finale van het Masterstoernooi toonde de als eerste geplaatste Serviër zich een maatje te groot voor de Fransman Richard Gasquet: 6-3 en 6-2. 

Het duel nam slechts 62 minuten in beslag. Djokovic benutte elk van zijn drie breakkansen en werkte zelf vier breakpunten weg. Het is zijn eerste toernooizege sinds april.

“Deze overwinning betekent veel voor me, dit is een van de belangrijkste toernooien van het jaar”, zei Djokovic na afloop. “Ik had echt niet verwacht hier te zegevieren na de pijnlijke nederlagen op de Olympische Spelen.”

In Londen moest de meervoudig Grand Slam-winnaar genoegen nemen met de vierde plek. Hij verloor de halve eindstrijd van Andy Murray en was in de strijd om het brons niet opgewassen tegen Juan Martin Del Potro.

Gasquet baalde ervan dat hij niet zijn topniveau haalde. “En dat is wel nodig als je Djokovic treft. Hij was simpelweg veel beter dan ik.”

Wereldranglijst

Op de wereldranglijst handhaaft Djokovic zich op de tweede plaats, achter Roger Federer. Gasquet verruilt de 21e voor de dertiende plaats.

Robin Haase levert twee plekken in en staat nu 44e. Igor Sijsling bekleedt de 73e plek, één positie hoger dan vorige week.

Tip de redactie