Golfer McIlroy wint zijn tweede major bij PGA Championship

KIAWAH ISLAND - Golfer Rory McIlroy heeft zondag het US PGA Championship gewonnen.

Op de laatste dag van de laatste major van het golfjaar zette de 23-jarige Noord-Ier een score van zes slagen onder par neer. Daarmee kwam hij uit op een totaal van dertien slagen onder het baangemiddelde, acht beter dan de Engelsman David Lynn die tweede werd.

Voor McIlroy is het de tweede majorzege uit zijn loopbaan. Vorig jaar won hij met de US Open zijn eerste.

Joost Luiten deed het in de slotronde en het hele toernooi meer dan verdienstelijk. De enige Nederlandse golfer in dit majortoernooi op de lastige Ocean Course in Kiawah Island (South Carolina) had voor de vierde ronde 69 slagen nodig, drie onder het baangemiddelde.

Daarmee bracht de Bleiswijker zijn totaal na vier dagen op level par. Dat was goed voor een gedeelde 21e positie.

Luiten begon niet heel overtuigend - met twee bogeys en een birdie op de eerste negen holes - maar noteerde op de 'terugweg' vier birdies en verloor nergens een slag.

Dit was het derde optreden van Luiten in een major. Hij haalde in alle drie de cut en de 21ste plaats is het beste resultaat van een Nederlandse man in een groot kampioenschap sinds de vijftiende plaats van Jan Dorrestein in het Brits Open van 1972.

Tiger Woods

Net als bij het US Open en het Brits Open slaagde Tiger Woods er in het weekeinde niet in gebruik te maken van een goede uitgangspositie na 36 holes.

De Amerikaan speelde de derde ronde in 74 en de laatste achttien holes in 72 slagen. Met een score van 286 (-2) kwam hij niet verder dan een gedeelde elfde plaats.

Zijn vijftiende zege bij een major moet minimaal tot april 2013 wachten en Jack Nicklaus' record van achttien Majorzeges lijkt weer wat veiliger.

Lees meer over:

Programma titel-/degradatiekandidaten

Programma titel-/degradatiekandidaten
Bekijk het programma van PSV, Ajax, Sparta, Roda en Twente in de beslissende fase van de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie