MUNCHEN - De Duitse politie heeft dinsdag voorzitter Karl-Heinz Wildmoser van München 1860 gearresteerd. Zij deed bovendien invallen bij Bayern München en München 1860 op zoek naar hun administraties. Ook doorzocht ze enkele privé-woningen. Justitie verdenkt de clubs van betrokkenheid bij omkoping in verband met de bouw van het nieuwe stadion Allianz Arena in de Beierse stad.

Een woordvoerster van justitie lichtte toe dat er mogelijk ook belastingontduiking in het spel is. Bij de aanbesteding voor de bouw van het stadion zou Wildmoser volgens de regionale radio in Beieren vertrouwelijke informatie hebben doorgespeeld aan het bedrijf dat het project uiteindelijk binnenhaalde. De voetbalbestuurder zou daarvoor 2,8 miljoen euro hebben gekregen.

Naast Wildmoser hield de politie nog drie anderen aan, onder wie zijn zoon. Zij heeft de woningen van Wildmoser en zijn zoon doorzocht. De leiding van Bayern München lijkt vooralsnog niet onder verdenking te staan. De politie zou slechts een inval bij de belangrijkste voetbalclub van Duitsland hebben gedaan om naar mogelijk bewijsmateriaal te zoeken.