LONDEN - Team USA is ook in zijn zesde wedstrijd op de Olympische Spelen ongeslagen gebleven. In de kwartfinale in Londen moest Australië er aan geloven: 119-86.

Heel ver liep de regerend kampioen in de eerste drie kwarten niet weg woensdagavond (plaatselijk tijd) in de Basketball Arena, maar de Australiërs zullen toch nooit echt geloofd hebben in een grote stunt.

Alleen vlak na de pauze kwam het verschil even terug op zes punten, maar onder leiding van Kobe Bryant liepen de VS weer snel uit.

Wederom was de verdediging van de Amerikanen niet waterdicht, maar het surplus aan aanvallende kwaliteiten gaf weer de doorslag.

Opvallend was dat het team van coach Mike Krzyzewski net als in de groepswedstrijden voor ontzettend veel driepunters aanlegden. Team USA nam maar liefst 46 schoten van lange afstand en raakte er daar negentien van.

LeBron

In de laatste vijf minuten was het verzet van de mannen in het groen definitief gebroken en konden de VS het publiek nog vermaken met schitterende dunks.

LeBron James nam het voortouw met een 'triple-double'. De sterspeler van de Miami Heat had na afloop elf punten, veertien rebounds en twaalf assists achter zijn naam staan.

Bryant werd topscorer voor zijn ploeg met twintig punten. Bij de Australiërs had Patrick Mills, guard van de San Antonio Spurs in de NBA, 26 punten.

Halve finale

Amerika speelt vrijdag in de halve finale tegen Argentinië, dat met 82-77 won van aartsrivaal Brazilië. In de laatste groepswedstrijd verloreren de Zuid-Amerikanen nog met 126-97 van de grote favoriet.

De andere halve finale gaat tussen Rusland en Spanje.

Lees alles over de Olympische Spelen op onze special