MANCHESTER - Ruud van Nistelrooij heeft zaterdag met twee doelpunten zijn club Manchester United naar de halve finales van de FA Cup geschoten. United won met 2-1 van Fulham. Ook Arsenal schaarde zich bij de laatste vier van het belangrijke bekertoernooi. Portsmouth werd ruim verslagen: 1-5.

Manchester United kende veel problemen met Fulham. De bezoekers kwamen na 23 minuten op voorsprong. Malbranque benutte een strafschop. Van Nistelrooij maakte twee minuten later gelijk en passeerde Van der Sar in de 67e minuut voor de tweede keer.

Drie dagen voor de tweede ontmoeting in de Champions League met Porto maakte vooral de verdediging van Manchester United een slechte indruk. Trainer Ferguson sprak na afloop dan ook de hoop uit dat hij voor het duel met de Portugezen weer een beroep op Gary Neville en Silvestre kan doen.

Arsenal kende weinig problemen met Portsmouth (5-1). Henry en Ljungberg maakten allebei twee treffers tegen de ploeg die in de vorige ronde nog Liverpool bedwong. Trainer Wenger van Arsenal gunde Bergkamp en Pires rust. Middenvelder De Zeeuw van Portsmouth speelde de hele wedstrijd.

Sunderland bereikte zondag voor de eerste keer na 1992 de laatste vier door de 1-0 zege op Sheffield United. Tommy Smith maakte na een kwartier het winnende doelpunt. Eerste divisieclub Millwall en Tranmere Rovers uit de tweede divisie gaan op herhaling na de 0-0 op zondag. De Australische aanvoerder Muscat miste een strafschop voor Millwall. Zijn schot werd door doelman John Achterberg, ex-PSV, gestopt.