MILAAN - AC Milan heeft zondag de leiding behouden in de Serie A in Italië. De koploper behaalde de tiende zege in elf wedstrijden. In San Siro werd Sampdoria uit Genua met 3-1 verslagen. Bij AC Milan zat de Oekraïense topscorer Sjevtsjenko op de bank.

Hij werd vervangen door ex-Feyenoorder Jon Dahl Tomasson. Die vormde met Filippo Inzaghi een levensgevaarlijke tandem. Pirlo gaf AC na ruim een kwartier de leiding. Hij rondde een solo af met een knap schot. Na de gelijkmaker van Doni zette Inzaghi de Europese kampioen nog voor de rust opnieuw op voorsprong. Vier minuten na de pauze stelde Kaka de overwinning veilig, 3-1.

Juventus bleef op zes punten door overwinning in en op Brescia. In de pauze keek Juventus tegen de achterstand van 2-0 aan. In de tweede helft maakte de Turijnse club binnen een minuut gelijk. Miccoli benutte in de 53e minuut een strafschop waarna Di Vaio direct daarop voor 2-2 tekende. Europees voetballer van het jaar Nedved maakte een kwartier voor het einde de winnende treffer, 2-3.

Bologna - Lazio Roma werd afgelast. Het veld van Bologna was onbespeelbaar door een dikke laag sneeuw.