LONDEN - Robin Haase heeft maandag bij zijn olympisch debuut twee nederlagen moeten slikken in het tennistoernooi.

De 25-jarige Hagenaar verloor op het gras van Wimbledon in twee sets van de Fransman Richard Gasquet: 6-3 en 6-3. De partij nam ruim een uur in beslag.

Haase moest in de eerste set in de vierde game een break toestaan tegen de nummer twintig van de wereld. Ook in de tweede set was het verschil tussen beide spelers marginaal.

Maar Haase miste twee breakkansen in de tweede game waar Gasquet in de zevende bij zijn tweede kans wel toesloeg. Met een 5-3-voorsprong benutte de Fransman bij 40-30 op de service van Haase meteen zijn eerste wedstrijdpunt.

Andere locatie

Als het aan Haase had gelegen, was er voor het olympisch tennistoernooi een andere locatie gekozen dan Wimbledon.

“Je krijgt nu als tennisser toch niet echt het gevoel dat je op de Olympische Spelen bent", zei de Hagenaar.

“Het olympisch dorp is natuurlijk een ander verhaal en ik ben zeker trots dat ik hier voor mijn vaderland mag uitkomen.''

Maar op bekend terrein kreeg Haase maandag niet de olympische spirit. “Het gekke is ook dat er nu eigenlijk hier veel minder sfeer is dan tijdens Wimbledon. Het is rustiger, het is raar dat de stadions niet vol zitten.''

Overgang

Ontgoocheld was Haase niet over zijn nederlaag in twee sets: ''Ik denk dat ik het juiste tennis heb gespeeld en heb laten zien dat ik op gras uit de voeten kan."

Twee dagen eerder was hij op gravel nog toernooiwinnaar in Kitzbühel. ''Met die overgang had ik geen probleem. Ik hoef niet eerst een hele week op gras te trainen. Een dagje was misschien wel lekker geweest.''

Dubbelspel

Later op maandag komt Haase ook in actie in het dubbelspel. Met Jean-Julien Rojer stuit hij op het Indiase duo Leander Paes/Vishnu Vardhan.

Op de wereldranglijst vond Haase zich maandag terug op de 33e plek, z’n hoogste notering ooit.

Lees alles over de Olympische Spelen op onze special