HOOFDDORP - Bondscoach Louis van Gaal zal woensdag bijna dezelfde selectie van het Nederlands elftal bekend maken als zijn voorganger Bert van Marwijk.

“Er zitten geen verrassende namen tussen. De bondscoach moet in mijn ogen de beste spelers van Nederland selecteren. Dat heeft Bert van Marwijk ook gedaan”, zegt Van Gaal tegen RTV Rijnmond.

“Ik denk dat hij een heel goed inzicht heeft gehad in de Nederlandse voetbalwereld. Misschien komen er één of twee talenten bij, maar er vallen ook wat spelers af.”

Oranje speelt op 15 augustus in Brussel tegen België. De definitieve selectie voor dat oefenduel zal er wel anders uitzien. “Dat is een andere zaak. Ik heb in deze periode te maken met spelers die naar een andere club willen en amper spelen.”

“Je hebt ook te maken met spelers die het goed doen, maar zij hebben niet tegen grote clubs gespeeld. Er zijn ook spelers die naar een nieuwe club zijn gegaan en zich waar moeten maken. Dat heeft aanpassing nodig.”

Kluivert

De 60-jarige Van Gaal heeft zijn technische staf zo goed als rond. “Naast Danny Blind zal Patrick Kluivert daar waarschijnlijk aan worden toegevoegd. Het is nog niet officieel, maar ik heb met hem gesproken en mijn goedkeuring gegeven."

“Zo is het ook rond met meerdere kandidaten. Niet alleen Danny en Patrick, maar ook mensen op scouting- en analysegebied. Op 10 augustus zal men weten wie dat zijn.”