LONDEN - Ruim drie weken nadat hij werd aangesteld als bondscoach van het Nederlands elftal, heeft Louis van Gaal zich voor het eerst uitgelaten over zijn nieuwe baan. 

De bijna 61-jarige Amsterdammer kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging, zo zei hij zondagavond in het programma 'London Late Night' van de NOS.

''Ik ben heel blij dat ik dit mag doen'', aldus Van Gaal, die woensdag officieel begint bij de KNVB. Hij maakt die dag zijn voorselectie bekend voor de oefeninterland op 15 augustus tegen België.

Van Gaal en de KNVB maakten op 6 juli, de dag waarop de Amsterdammer werd aangesteld als nieuwe bondscoach, bekend tot de presentatie op 10 augustus geen commentaar te geven. Van Gaal wilde zondagavond toch alvast wat toelichting geven.

Presentatie

''Het is een geweldige uitdaging, ik heb er alles voor gedaan om dit mogelijk te maken. Dat zal ik tijdens mijn presentatie nog wel uitleggen."

"In principe is dit een geweldige uitdaging. De eerste keer is het misgegaan, maar ik heb altijd de wens geuit nog eens op een WK of EK als trainer te verschijnen. Dit is de kans dat ik dat in mijn carrière nog een keer kan meemaken.''