LONDEN - Beachvolleyballers Reinder Nummerdor en Richard Schuil hebben zondag hun eerste wedstrijd bij de Olympische Spelen gewonnen.

Het Nederlandse duo versloeg in regenachtige omstandigheden Jesus Villafañe en Igor Hernandez uit Venezuela met 21-18 17-21 15-10.

Schuil en Nummerdor wonnen in de aanloop van de Spelen het grandslamtoernooi in Klagenfurt.

Ze moeten het in de groepswedstrijden verder opnemen tegen Martins Plavins en Janis Smedins uit Letland en de Duitsers Jonathan Erdmann en Kay Matysik.

Villafañe/Hernandez is op papier de zwakste opponent in de groepsfase voor Nummerdor en Schuil. Dinsdag wacht de confrontatie met de Duitsers Erdmann en Matysik.

Zondagavond is het de beurt aan Madelein Meppelink en Sophie van Gestel. Zij nemen het op tegen het Braziliaanse koppel Talita/Antonelli.

Keizer/Van Iersel

Sanne Keizer en Marleen van Iersel zijn slecht begonnen aan het olympisch beachvolleybaltoernooi.

Het Nederlandse duo verloor in drie sets van het Spaanse koppel Liliana Fernandez en Elsa Baquerizo: 21-14, 16-21 en 11-15.

De wedstrijd, die werd gespeeld onder regenachtige omstandigheden, nam bijna een uur in beslag.

Ondanks de nederlaag bleef Keizer positief. ''Helaas, verlies tegen Spanje in eerste poulewedstrijd", meldde ze op Twitter.

"Maar het was een goede wedstrijd. Nog niet eerder werkte regen in ons nadeel, maar alles ligt nog open. Vertrouwen en vooruit kijken.''

Van Iersel en Keizer werken dinsdag de tweede poulewedstrijd af tegen het Amerikaanse duo Kessy/Ross.

Lees alles over de Spelen op onze special