DEN HAAG - Het hooggeklasseerde AZ heeft zaterdagavond ternauwernood een nederlaag kunnen voorkomen. De ploeg van trainer Co Adriaanse stond vier minuten voor tijd nog met 2-1 achter tegen ADO Den Haag. Dankzij doelpunten van verdediger Wijker en invaller Meerdink wonnen de Alkmaarders alsnog: 2-3.

Stroeve en Castelen scoorden voor ADO. Voor rust was alleen Van Galen productief geweest voor AZ.

Willem II laat langs Groningen

Willem II - FC Groningen werd zaterdag laat beslist met goals van Denneboom (82) en Hadouir (90). Het duel was voor rust matig, maar leefde daarna op. FC Groningen was in de tweede helft dicht bij 0-1 met kansen voor Vrede en Krstev. De late goal van Denneboom, op aangeven van Mathijsen, bleek beslissend. Hadouir scoorde in blessuretijd na een blunder van doelman Lambers.

FC Zwolle speelt gelijk tegen hekkensluiter Roda

FC Zwolle speelt gelijk tegen hekkensluiter Roda FC Zwolle is dit seizoen een onneembare horde voor Roda JC. Voor de tweede keer speelden de Limburgers gelijk tegen de hekkensluiter. Na de 0-0 in Zwolle werd het zaterdagavond 1-1 in Kerkrade. Vorige week nog won Roda JC bij PSV.

RBC wint bij NEC

RBC heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen NEC met 2-1 gewonnen. Invaller Mike Zonneveld scoorde in de blessuretijd van de eerste helft voor de thuisclub. RBC had in de tweede helft aan vijf minuten genoeg om de score in eigen voordeel om te buigen. Molenaar en Daelemans bezorgden de Brabanders in Nijmegen de volle winst.