ROTTERDAM - Ron Vlaar vertrekt alsnog naar Aston Villa. De Engelse club bereikte vrijdag een akkoord met de 27-jarige verdediger over een contract voor drie jaar.

Afgelopen weekeinde leek de transfer van de baan, maar nu stapt Vlaar toch over naar de club uit de Premier League.

De international had een contract tot de zomer van 2014 bij Feyenoord. In die verbintenis was een gelimiteerde transfersom opgenomen van naar verluidt vier miljoen euro. Aston Villa heeft aangegeven dat te willen betalen.

Voor trainer Ronald Koeman komt het vertrek van Vlaar bijzonder ongelegen. Feyenoord speelt dinsdag de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen Dinamo Kiev. Koeman moet nu achterin voor een andere samenstelling kiezen.

Waarschijnlijk komt Bruno Martins Indi nu centraal achterin te spelen op de plek van Vlaar.

Deadline

Vlaar was bijna twee weken geleden op bezoek in Birmingham, waar hij door manager Paul Lambert werd rondgeleid. De verdediger sprak daarna bij de clubleiding van Feyenoord de wens uit te vertrekken.

Het bleef vervolgens echter stil vanuit Engeland. ''De kans dat ik naar Villa ga is niet zo groot meer'', zei Vlaar zondag tijdens de open dag van Feyenoord. ''Ik heb geen zin meer om aan het lijntje te worden gehouden. De handelwijze van Villa is ook niet fair naar Feyenoord toe.''

Koeman had Vlaar en Villa een deadline gesteld tot afgelopen maandag. Toen die was verstreken, leek de verdediger in De Kuip te blijven.

Wispelturig

''Door de wispelturige handelwijze van Aston Villa was algemeen bekend geworden dat Vlaar een gelimiteerde schadeloosstelling in zijn contract had staan'', aldus technisch directeur Martin van Geel op de website van Feyenoord.

''Nu Ron overeenstemming heeft bereikt met Aston Villa, heeft de club ook bevestigd dat zij tegemoet willen komen aan hetgeen wij maximaal voor hem kunnen vragen. Zakelijk gezien hebben wij ons daar dus bij neer te leggen.''