LEVERKUSEN - Bij het Nederlands elftal moet Roy Makaay nog vaak Ruud van Nistelrooij en Patrick Kluivert voor zich dulden. Als clubvoetballer is de geboren Wijchenaar echter onomstreden. Eerst bij Deportivo la Coruna en nu ook bij Bayern München, de club die zaterdagmiddag dankzij onder meer twee treffers van Makaay de uitwedstrijd bij Bayer Leverkusen won: 1-3.

Dankzij de zege bleef Bayern München nog een beetje in het spoor van Werder Bremen, de koploper die zondag tegen 1860 München in actie komt. Het verschil tussen de twee overgebleven kandidaten voor de titel bedroeg zaterdag zeven verliespunten.

Vier dagen voor de uitwedstrijd in de Champions League bij Real Madrid maakte Makaay alweer zijn veertiende en vijftiende competitietreffer. Hij opende de score in de 39e minuut en maakte in de 77e minuut de derde treffer voor Bayern München.

Ballack maakte de tweede treffer voor de ploeg die Bayer Leverkusen in de slotfase via Schneider iets terug zag doen. Bayer Leverkusen leed alweer de vierde thuisnederlaag op rij. Ook Borussia Dortmund ging opnieuw voor eigen publiek onderuit. VfB Stuttgart was met 0-2 te sterk. De nummer drie op de ranglijst had de vier voorgaande duels geen enkele keer gescoord. Borussia Dortmund is door de nederlaag naar de zevende positie afgezakt.