HOOFDDORP - Vitesse heeft zich officieel bij Ajax gemeld voor Theo Janssen. De Arnhemmers willen de linksbenige middenvelder graag terughalen naar het Gelredome.

Dat bevestigt Ajax' directeur voetbalzaken Marc Overmars in gesprek met Voetbal International. "Vitesse heeft zich inderdaad gemeld. Maar Theo is een belangrijke speler voor Ajax, dus wat ons betreft hoeft hij niet weg."

Janssen, die tussen 1998 en 2008 ook al onder contract stond bij Vitesse, beschikt in Amsterdam over een verbintenis die nog doorloopt tot medio 2013, met een optie op nog een extra seizoen.

In december liet de vijfvoudig international van Oranje aan NUsport nog weten dat hij zijn contract bij Ajax hoe dan ook uit wil dienen, maar dat hij een toekomst in het geel-zwart niet uitsluit.

"Ja, ik wil ooit wel weer deel uitmaken van de A-selectie van Vitesse, maar pas na mijn periode bij Ajax. En niemand weet hoe lang ik bij Ajax blijf. Ik wil in elk geval mijn contract uitdienen en me honderd procent blijven inzetten voor de club. Wat daarna gebeurt, zien we dan wel weer."

Landstitel

De geboren Arnhemmer kwam in tien seizoenen tot 206 competitieduels namens Vitesse, waarin hij 21 maal trefzeker was. In 2003 werd hij een half jaar verhuurd aan KRC Genk.

Vier jaar geleden maakte hij de overstap naar FC Twente, waarmee hij in 2010 de landstitel veroverde. In de zomer van 2011 verruilde Janssen de Grolsch Veste voor de Amsterdam Arena, waar hij in zijn eerste seizoen ook een landskampioenschap mocht vieren.