Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Naomi van As en Willemijn Bos

Hockeyster Bos mist Olympische Spelen

LONDEN - Hockeyster Willemijn Bos beleefde donderdag een groot persoonlijk drama in Londen. De 24-jarige verdedigster van Oranje en Laren moet de Olympische Spelen op het laatste moment missen.
Door ANP

Ze heeft in de Engelse hoofdstad een zware knieblessure opgelopen in het oefenduel met de Verenigde Staten (1-2).

Bos strompelde tijdens de laatste oefenwedstrijd naar de kant. Nader onderzoek wees uit dat de voorste kruisband is gescheurd. De 22-voudig international reist op korte termijn naar huis.

Bondscoach Max Caldas heeft buiten het olympisch dorp nog twee oproepkrachten tot zijn beschikking. Het zijn doelvrouw Floortje Engels en de 23-jarige verdedigster Caia van Maasakker (SCHC).

Zij mogen zich bij zware blessures, zoals in dit geval, alsnog voegen bij de olympische selectie van Oranje. Het lijkt daarom logisch dat Caldas voor Van Maasakker als late vervangster kiest.

Verwerken

Caldas had donderdag erg te doen met de onfortuinlijke Bos. ''Voorlopig verwerken we eerst even met elkaar deze tegenslag'', aldus de Argentijn.

''Maar het allerergste is het voor Willemijn. Ze heeft er net als alle andere speelsters keihard voor gewerkt. Als je dan op het laatste moment wegvalt, staat je wereld even stil.”

Opvallend is dat Caldas niet meteen Van Maasakker heeft aangewezen als vervanger. De coach wil zich echter eerst nog even beraden. Waarschijnlijk neemt hij vrijdag een beslissing.

Nederland verdedigt de olympische titel in Londen.


Lees meer over:

Hockeysterslonden 2012Willemijn Bos

Aanbevolen artikelen