HOOFDDORP - Rasmus Elm vertrekt vrijwel zeker naar CSKA Moskou. De middenvelder van AZ hoeft alleen nog maar gekeurd te worden door de Russische club.

De Zweed zou voor zes miljoen euro worden verkocht aan CSKA. Zijn landgenoot Pontus Wernbloom trok afgelopen januari al van Alkmaar naar Moskou.

"Het zou mij verbazen als zijn transfer naar CSKA Moskou niet doorgaat", was directeur algemene zaken Toon Gerbrands duidelijk.

Elm speelde daarom woensdag al niet meer mee in het oefenduel van AZ met het Turkse Istanbul BB Spor. De 24-jarige middenvelder reisde in plaats daarvan naar München om gekeurd te worden.

"Ik heb 'tot ziens' tegen hem gezegd", legde ook coach Gertjan Verbeek na afloop van de vrienschappelijke wedstrijd zich neer bij een vertrek van zijn pupil. "En dat ik hoop dat we elkaar nog eens tegenkomen."

Elm meldde zich een kleine twee weken geleden na zijn vakantie in Alkmaar, terwijl er al allerlei transfergeruchten de ronde deden. Toen hield de Zweed de optie van een vertrek al nadrukkelijk open, al zei hij tegen NUsport dat bij AZ blijven 'geen straf' zou zijn.

De international zal nu niet gaan samenspelen met zijn broer Viktor Elm, die dit seizoen nieuw is in de selectie van Verbeek.

Oefenwinst

AZ won ook zonder zijn sterkhouder van vorig seizoen vrij gemakkelijk van Istanbul BB Spor.

In Hoorn waren de Alkmaarders met 4-1 te sterk voor de Turken.

Jozy Altidore, Ruud Boymans en Johann Berg Gudmundsson (tweemaal) verzorgden de treffers in Noord-Holland.