LONDEN - De Nederlandse tafeltennissters hebben het bij de loting voor de landenwedstrijd op de Olympische Spelen niet getroffen.

Li Jie, Li Jiao en Elena Timina openen weliswaar op 3 augustus tegen het laag ingeschaalde Egypte, maar bij winst wacht in de kwartfinale het onverslaanbaar geachte China.

Voorafgaande aan de loting had Oranje eigenlijk maar één wens: in de kwartfinales China ontwijken. In dat geval gaf de equipe zich op z'n minst een kans op het behalen van een medaille.

Door de ongelukkige loting is die mogelijkheid tot een minimum geslonken.

Enkelspel

In het enkelspel verschijnen Li Jiao en Li Jie pas in de derde ronde achter de tafel. Hun tegenstander in die partij, die voor zondag staat gepland, is nog onbekend.

Wel is duidelijk dat bij een overwinning Li Jie vervolgens aantreedt tegen Ai Fukuhara uit Japan, die in Londen als achtste is geplaatst. Bij het bereiken van de kwartfinale wacht dan de nummer één van de wereld, Ding Ning uit China.

Li Jiao heeft een net zo zwaar schema. Indien ze de vierde ronde bereikt, speelt ze tegen Tie Yana uit Hongkong. Deze Aziatische is de huidige nummer tien van de wereld.

Mocht Li Jiao deze partij winnen, dan stuit ze op Li Xiaoxia, de Chinese nummer twee van de plaatsingslijst.

Lees alles over de Spelen op de special van NUsport