AMSTERDAM - Gregory van der Wiel vindt dat Ajax hem de kans heeft ontnomen om nog een seizoen te spelen voor de Amsterdammers. 

De 24-jarige rechtsback heeft een in 2013 aflopende verbintenis bij de landskampioen, reden waarom Ajax hem deze zomer wil verkopen.

Omdat praten over contractverlenging geen optie is voor Van der Wiel, vreest hij voor een reserverol als hij geen nieuwe club vindt.

"De kans bestaat dat ik op de bank beland. Dat is me duidelijk geworden", zegt de international in het nieuwe magazine van NUsport. "Jammer. Spelen bij Ajax is nog steeds een jongensdroom. Maar ja, Ajax maakt het me moeilijk. Dit is helaas het beleid van de club."

Verbeterd contract

Van der Wiel had wellicht bijgetekend als Ajax met een fors verbeterd contract was gekomen. "Op je 24e wil je een mooie stap maken. Maar is die mogelijkheid er niet, dan blijf je graag bij deze club. De opties liggen niet voor het oprapen voor mij momenteel."

Over de inrichting van het salarisgebouw heeft de verdediger zo zijn bedenkingen. "Ik zit sowieso niet bij de topverdieners. Daar kon ik ook niet bij in de buurt komen."

"Ik heb me er altijd over verbaasd dat Ajax jeugdspelers die hun hele leven hier hebben rondgelopen mindere contracten geeft dan spelers van buitenaf. Die nieuwkomers krijgen, bam, dubbele of driedubbele salarissen, terwijl ze soms na een jaar al weer weg moeten."

De Boer

Overigens ontkende Frank de Boer tegenover Eredivisie Live dat hij Van der Wiel op de bank zal parkeren, mocht een transfer uitblijven. "Wij gunnen Gregory een transfer, maar daar staat wel een bepaald bedrag tegenover.''

''Als hij blijft kan hij net zo goed veel minuten pakken, hoor. Misschien speelt hij volgend seizoen wel alles, misschien wat minder."

Het volledige interview met Van der Wiel staat in het NUsport-magazine van deze week