UTRECHT - FC Utrecht is verontwaardigd over de manier waaropFeyenoord zich opstelt in zijn poging Pascal Bosschaart tecontracteren. De Rotterdammers hebben een bedrag van 750.000 eurogeboden voor de 24-jarige middenvelder.

"Een belachelijk bod", fulmineerde interim-manager Martin Sturkenboom van FC Utrechtvrijdag. "Ze hebben een lege portemonnee, maar brengen wel eenspeler het hoofd op hol. Het is te gek voor woorden."

Spelersruil

FC Utrecht noemde in de winterstop via zaakwaarnemer Rob Janseneen bedrag van 3,5 miljoen euro als vraagprijs voor Bosschaart."2,5 miljoen ineens en over het resterende miljoen wilde ik nogmet ze onderhandelen. Nu hebben ze een spelersruil voorgesteld. Wijwilden Smolarek plus wat geld toe. Daar gingen ze niet op in. In despeler die Feyenoord voorstelde, hadden wij geen interesse", aldusSturkenboom.

Technisch directeur Wotte van Feyenoord over de kritiek vanSturkenboom: "Utrecht vraagt een absoluut onbespreekbaar bedrag.Met ons bod hebben we de onderhandelingen willen openen. Als datvoor Utrecht niet genoeg is, houdt het op. Bosschaart is overvijftien maanden transfervrij. Wij willen daar op wachten, albeseffen we dat we dan het risico lopen dat hij ergens anders naartoe gaat."

Gebakken peren

"Maar ze zetten de zaak wel op zijn kop bij Utrecht", aldusSturkenboom. "Wie zit er straks met de gebakken peren? Die jongenen wij. Feyenoord heeft gewoon geen geld, dat is me nu welduidelijk. Wat zij doen is hetzelfde als je vrouw naar de marktsturen voor boodschappen, terwijl je een lege portemonnee meegeeft.Dat begint me flink te irriteren."

Wotte is het daar niet meeeens. "Utrecht heeft zelf naar buiten gebracht dat wij interessehebben. Dus wij brengen die jongen zijn hoofd niet op hol."Overigens heeft ook de Engelse club Aston Villa zich bij FCUtrecht gemeld voor Bosschaart. Die club heeft volgens Sturkenboom"concreet geïnformeerd".