HOOFDDORP - De 23-jarige verdediger Alexander Büttner is van plan een arbitragezaak tegen zijn werkgever Vitesse aan te spannen. De speler die deel uit maakte van de EK-voorselectie van Oranje wil weer deel uitmaken van de selectie van de Arnhemse club.

Büttner stuurt al enige tijd aan op een vertrek bij Vitesse. Afgelopen week leek hij zijn loopbaan voort te kunnen zetten bij het Engelse Southampton, maar de overgang ketste op het laatste moment af.

In afwachting van een transfer maakt Büttner echter al enkele weken geen deel meer uit van de eerste selectie van Vitesse-trainer Fred Rutten.

De speler hoopt met de arbitragezaak opnieuw een plek in de hoofdmacht te kunnen afdwingen of een realistische transfersom van de club te horen krijgen.

Beste speler

Büttner zelf baalt van de handelwijze van Vitesse. "Dit is niet terecht. Ik heb denk ik het recht om te trainen met het eerste. Ik ben beste speler geworden afgelopen seizoen en heb altijd honderd procent mijn best gedaan."

"Of ik nu met een transfer bezig ben of niet moet niet uitmaken. Ted van Leeuwen (technisch directeur, red.) vertelde mij dat ik niet meer welkom ben. Ze konden mij echter niet vertellen waarom."

"We hebben dat nu driemaal gevraagd, maar geen antwoord gekregen", aldus de Achterhoeker tegen Omroep Gelderland.

Vertrek

De verdediger wil de club deze zomer alsnog verlaten. Onlangs ketste een overgang naar Southampton nog op het laatste moment af.

"Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Er is veel concrete interesse. Hannover is serieus, net als Werder Bremen. Maar er zijn meer clubs."

"Ook in Engeland zou ik graag spelen. Het is jammer dat het nu zo loopt allemaal. Ik ga alles rustig op een rijtje zetten en een goede keus maken."