AMSTERDAM - Tom Boonen doet definitief mee aan de olympische wegrace in Londen. Dat meldt zijn wielerploeg Omega Pharma-Quick-Step maandag. 

De Belgische kampioen liep twee weken geleden een gebroken rib op bij een valpartij in de Ronde van Polen, waardoor zijn deelname aan de Spelen onzeker was.

De 31-jarige Boonen ging zaterdag van start in de Ronde van Wallonië om koersritme op te doen en zichzelf te testen. Na drie dagen heeft hij groen licht gekregen.

Of Boonen ook een serieuze gooi kan doen naar een medaille is de vraag. "Het wordt moeilijk om in te schatten wat de ambities zijn. Hij is afgeremd in zijn voorbereiding en we weten natuurlijk niet wat daar de gevolgen van zijn", aldus manager Patrick Lefevere van Omega Pharma-QuickStep.

Boonen zelf voorziet ''geen problemen" voor Londen. ''De conditie is meer dan goed. En als ik in een wedstrijd van dat niveau zit, zal ik aan niets meer denken, maar voluit koersen in de hoop op een goed resultaat."

De olympische wegrace wordt zaterdag verreden. Voor België komen naast Boonen ook Philippe Gilbert, Greg van Avermaet, Stijn Vandenbergh en Jurgen Roelandts in actie.

Lees alles over de Olympische Spelen op onze special.