HOOFDDORP - Igor Sijsling is de top honderd van de wereldranglijst tot op twee plekken genaderd.

De Amsterdammer is dankzij zijn finaleplaats in de challenger van het Canadese Granby gestegen van plek 113 naar 102, zijn hoogste positie ooit.

Thiemo de Bakker is door zijn challengerwinst in België de derde Nederlander op de ATP-ranking. Hij passeerde Thomas Schoorel, die 200e staat, en is nu de mondiale nummer 195.

Robin Haase is nog altijd de beste Nederlander op de 42e plaats.

Vrouwen

Bij de vrouwen is Arantxa Rus net als vorige week de nummer 64 van de wereldranglijst. Daarmee blijft de Monsterse de beste Nederlandse.

Kiki Bertens werd afgelopen week in Bastad in de eerste ronde uitgeschakeld en dat kost haar vijf plaatsen. De Wateringse ging van 72 naar 77.

Bertens staat nog maar één plaats voor Michaëlla Krajicek. De derde Nederlandse is geblesseerd en speelde al weken niet meer, maar ging deze week toch van de tachtigste naar de 78e positie.

Bibiane Schoofs, van 153 naar 161, en Richel Hogenkamp, van 189 naar 198, zijn de andere twee Nederlandse vrouwen in de top tweehonderd.

Azarenka

In de top veranderde niets. Victoria Azarenka is de beste tennisster van het moment voor Agnieszka Radwanska, Maria Sjarapova, Serena Williams en Samantha Stosur.

Dominika Cibulkova won zondag het toernooi in Carlsbad en steeg van de veertiende naar de dertiende positie.