CARTAGENA - Zes voetballers van Leicester City worden vastgehouden vanwege hun rol in een vermeend seksschandaal in Spanje. Ze worden ervan verdacht drie Duitse vrouwen in een hotel in La Manga te hebben aangevallen en misbruikt.

Aanvankelijk hield de politie negen spelers van de Engelse Premier League-club aan. Maar de Duitse middenvelder Steffen Freund, de Griekse international Nikos Dabizas en reservedoelman Danny Coyne werden donderdagmiddag vrijgelaten.

De zes die nog vastzitten, zijn volgens Sky Sports TV Paul Dickov, Lilian Nalis, Matt Elliott, Frank Sinclair, Keith Gillespie en James Scowcroft. Vooralsnog zijn de voetballers niet in staat van beschuldiging gesteld.

Het incident vond plaats tijdens een trainingskamp van Leicester City in La Manga. De drie vrouwen beschuldigen de zes spelers ervan dat ze in dronken toestand hun kamers binnengedrongen en hen misbruikten.

Bebloede kleding

De vrouwen hebben de politie bebloede kleding gegeven en een armband die van een van de spelers zou zijn afgepakt. Artsen troffen bij de vrouwen onder meer blauwe plekken aan. De drie zouden de 'daders' via foto's hebben geïdentificeerd.

De club, die in de Premier League in degradatiegevaar is, heeft zijn volledige medewerking aan de Spaanse politie toegezegd. De rest van de selectie is terug gevlogen naar Engeland, alleen teammanager Micky Adams bleef achter in Zuid-Spanje.

Het is niet voor het eerst dat spelers van Leicester in La Magna in opspraak raken. Voormalig Leicester-speler Stan Collymore liet bij een eerder trainingskamp al eens het brandalarm afgaan en Paul Gascoigne barstte in hetzelfde oord in woede uit toen hij in 1998 hoorde dat hij uit de WK-selectie werd gezet. Gascoigne verbouwde vervolgens zijn hotelkamer.