HOOFDDORP - Mocht de transfer van Luuk de Jong van FC Twente naar Borussia Mönchengladbach doorgang vinden, dan zetten de Tukkers hun zinnen op Luc Castaignos als vervanger.

De voormalige spits van Feyenoord is bij Internazionale op een zijspoor beland en mag daarom vertrekken uit het Stadio Giuseppe Meazza.

Gladbach presenteert De Jong naar alle waarschijnlijkheid dinsdag als nieuwe aanwinst. De negentienjarige Castaignos moet het gat opvullen dat de aanvaller achterlaat in Enschede, weet Voetbal International.

FC Twente ondervindt in het geval dat het de jeugdinternational wil aantrekken concurrentie van Sporting Lissabon, dat de selectie naar verluidt ook graag versterkt met de Nederlander.

Castaignos zou eerder al een 'nee' verkocht hebben aan de Premier League-clubs Everton en Queens Park Rangers.

Feyenoord

Zijn oude club Feyenoord ondernam ook een poging om de op Varkenoord opgeleide spits naar Rotterdam te halen, maar kon niet aan de gewenste transfersom voldoen.

Castaignos tekende in maart 2011 een contract voor vier seizoenen in Milaan, maar kwam bij de 'Nerazzurri' niet verder dan één goal in zeven officiële duels.