ROTTERDAM - Feyenoord houdt ernstig rekening met een vertrek van aanvoerder Ron Vlaar.

De verdediger heeft zijn zinnen gezet op een overgang naar Aston Villa, de Engelse club die onlangs ook al Karim El Ahmadi uit de Kuip weghaalde.

Vlaar was zondag al te gast bij de club uit Birmingham. Hij kreeg daarvoor toestemming van de leiding van Feyenoord.

De international staat tot de zomer van 2014 bij de club uit Rotterdam onder contract. In de verbintenis is een gelimiteerde transfersom opgenomen, die naar verluidt rond vier miljoen euro ligt.

Geen optie

Technisch directeur Martin van Geel verklaarde tegenover RTV Rijnmond dat Vlaar de overstap naar Aston Villa ziet zitten.

"Hij wil zijn carrière daar graag voortzetten. Vorige week hebben wij met hem gepraat om zijn contract open te breken, maar dat was voor hem geen optie."

Van Geel gaat niet meteen de transfermarkt op als Aston Villa de miljoenen voor Vlaar betaalt. "Mocht het rond komen, dan zullen wij in eerste instantie niet op zoek gaan naar een vervanger."

Feyenoord hield maandag op de fotopersdag al rekening met het mogelijke vertrek van Vlaar. De ploeg liet een elftalfoto maken met én zonder de aanvoerder.

Omar Elabdellaoui stond nog niet op de foto. Feyenoord hoopt de Noorse middenvelder deze week te verwelkomen. De club wil hem huren van Manchester City.