AMSTERDAM - Dan Gadzuric is door zijn NBA-team New York Knicks overgedaan aan Portland Trail Blazers.

De center werd betrokken in een spelersruil waarin hij samen met forward Jared Jeffries naar Portland gaat in ruil voor Kurt Thomas en Raymond Felton, zo melden Amerikaanse media.

De 34-jarige Gadzuric kwam afgelopen seizoen slechts in twee wedstrijden in actie voor de Knicks. Portland wordt het vijfde NBA-team waar de geboren Hagenaar voor uitkomt.

Gadzuric zou een eenjarig contract krijgen ter waarde van 1,1 miljoen euro, maar zonder garanties.

Portland Trail Blazers heeft de deal nog niet bevestigd.

Vijfde NBA-team

Eerder speelde de 2.11 meter lange Gadzuric voor Milwaukee Bucks, Golden State Warriors en New Jersey Nets.

De Trail Blazers hadden met name Jeffries op het oog. Felton is de belangrijkste speler die richting de Knicks verhuist. New York contracteerde onlangs al guard Jason Kidd en ook Felton is een spelverdeler.

Lin

De komst van beide guards naar New York zou kunnen betekenen dat de Knicks afscheid nemen van Jeremy Lin. De sensatie van het afgelopen seizoen kreeg als 'free agent' een enorme contractaanbieding van Houston Rockets, iets meer dan 25 miljoen dollar voor drie seizoenen.

New York mag die aanbieding evenaren omdat het de eerste rechten heeft op Lin.

De club vreest dat het salaris van Lin, in combinatie met het geld voor supersterren Carmelo Anthony, Amar'e Stoudemire en Tyson Chandler, de financiële armslag zal beperken.