HOOFDDORP - Serena Williams heeft haar zegereeks zaterdag voortgezet in de halve finale van het WTA-toernooi in Stanford.

De winnares van Wimbledon was een maatje te groot voor de Roemeense Sorana Cirstea: 6-1 en 6-2. De partij nam slechts een uur in beslag.

Williams heeft nu 27 van haar laatste 28 wedstrijden in winst omgezet.

In de finale neemt ze het op tegen haar landgenote Coco Vandeweghe. De nummer 120 van de wereld rekende verrassend af met de Belgische Yanina Wickmayer: 6-2, 3-6 en 6-2.

Vandeweghe is de eerste lucky loser die de finale van een WTA-toernooi haalt sinds Melinda Czink in 2005.

Kwaad

Vandeweghe, die in de tweede ronde zelfs voormalig nummer een van de wereld Jelena Jankovic verschalkte, was kwaad na haar eliminatie in de kwalificaties.

''Ik had een slechte dag en daar betaalde ik de prijs voor'', zei ze. ''Toen ik eenmaal in het hoofdschema zat, heb ik mijn kans gegrepen. Ik ben echt heel blij dat ik nu in de finale sta.''

Hewitt

Lleyton Hewitt bereikte na twee jaar weer de finale van een ATP-toernooi. De 31-jarige Australiër versloeg zaterdag in de halve finale op het gras van Newport de Amerikaan Rajeev Ram: 6-4, 5-7 en 6-2.

In juni 2010, in Halle, haalde Hewitt voor het laatst de eindstrijd van een ATP-toernooi. Door blessures is de tweevoudige Grand Slam-winnaar afgezakt naar de 233e plaats op de wereldranglijst.

In de strijd om de titel neemt Hewitt het zondag op tegen de Amerikaan John Isner. De nummer één van de plaatsingslijst won met 7-6 (4) en 6-3 van zijn landgenoot Ryan Harrison.

"Dit is fantastisch natuurlijk'', reageerde Hewitt, die kampte met rugproblemen en in februari een ingreep aan zijn voet onderging.

Isner beseft dat hij tegen een gelouterde opponent staat. ''Ik heb nog nooit van hem gewonnen'', wist de Amerikaan. ''Het wordt een serieuze uitdaging.''