MADRID - De handblessure van hockeyer Karel Klaver is ernstiger dan gedacht. Onderzoek in een ziekenhuis in Madrid wees uit dat de rechterspits van Oranje een scheurtje in zijn duim heeft. De gekwetste hand is in het gips gezet.

Zaterdag dient Klaver zich opnieuw in het ziekenhuis te melden. Het is onwaarschijnlijk dat hij bij het olympisch kwalificatietoernooi in de Spaanse hoofdstad, dat tot 13 maart duurt, nog in actie komt.

Zelf is de onfortuinlijke speler, die twee jaar geleden zwaar hoofdletsel opliep tijdens een trainingswedstrijdje, nog redelijk optimistisch gestemd. "Misschien dat ik zondag in de wedstrijd tegen Polen weer kan meedoen. Met tape kun je veel opvangen", sprak hij donderdag op de vrije dag van Oranje.

Groot-Brittannië

Klaver liep de blessure woensdagavond op in het tweede duel met Groot-Brittannië (3-0). Hij kreeg een bal hard op zijn hand. Na afloop zei bondscoach Terry Walsh nog dat hij zich niet al te veel zorgen maakte over de aanvaller van Bloemendaal.

Matthijs Brouwer raakte in de wedstrijd tegen de Britten geblesseerd aan zijn enkel. De verwachting is dat hij vrijdag in de derde groepswedstrijd tegen Spanje, dat evenals Oranje nog ongeslagen is in Madrid, kan meedoen.