SCOTTSDALE - John van Lottum stond woensdag één minuut op de tennisbaan in Scottsdale tegen Andy Roddick. Twee klappen later had hij verloren van de als eerste geplaatste Amerikaan, de nummer drie van de wereld. Roddick won met 6-3 7-5.

De twee keerden terug voor de laatste twee punten. De partij was een dag eerder verregend op 6-3 6-5 (30-30) met Roddick aan de opslag. "Een vreemde gewaarwording", vond Roddick. "Ik wist niet goed hoe ik me moest voorbereiden. Ik ben van de warming up direct de baan opgestapt." Binnen de minuut was de partij voorbij.

Van Lottum produceerde twee afzwaaiers. Hij verspeelde in de tweede set een voorsprong van 5-2. Met Martin Verkerk werd hij in de kwartfinales van het dubbel uitgeschakeld. De twee verloren met 4-6 -6 van de Zuid-Afrikanen Haggard en Coetzee.

Robby Ginepri, derde geplaatst, overleefde tegen het Zuid-Afrikaanse servicekanon Moodie twee matchpunten in de tweede set, 2-6 7-6 (2) 6-4. Door de overwinning drong de Amerikaan, vriend van filmdiva Minnie Driver, voor de eerste keer in dit jaar door tot de laatste acht. Daarin staat hij tegenover de Duitser Kiefer.