EINDHOVEN - PSV heeft woensdagavond op overtuigende wijze devierde ronde van de UEFA-beker bereikt. De Eindhovense formatie wonmet 3-1 van Perugia.

In de vooralsnog weinig succesvolle zoektochtnaar vertrouwen en vorm kreeg PSV woensdagavond hulp uitonverwachte hoek. Perugia, de nummer voorlaatst van de ItaliaanseSerie A, ontbrak het aan kwaliteit om de vele missers van dehaperende thuisploeg voor rust koelbloedig af te straffen enverloor ogenschijnlijk kansloos met 3-1.

Eigen hand

Na de snelle uitschakeling in het nationale bekertoernooi en deachterstand van zes punten in de competitie op koploper Ajax heeftPSV het slagen van het seizoen nog steeds in eigen hand.

Deregerend landskampioen moet zich echter wel heel snel hervinden.Volgende week donderdag wacht al de eerste ontmoeting in de vierderonde van de UEFA-beker. De tegenstander, die donderdagmiddag doorloting wordt aangewezen, zal van beduidend hoger niveau zijn danPerugia.

Kansloos

De weer van een blessure herstelde Hofland had een groot aandeelin de overwinning. De voorstopper kopte op aangeven van Van Bommelin de 22e minuut de bevrijdende openingstreffer van deEindhovenaren achter de kansloze Kalac. Hofland was ook betrokkenbij de tweede treffer van Kezman, de eerste in Europees verbandsinds bijna twee jaar. De spits was vlak voor rust succesvol na eenprachtige lange trap van Hofland.

Kezman trof direct na rust opaangeven van Robben opnieuw doel. Zé Maria deed vlak voor hetlaatste fluitsignaal van de matig fluitende Spaanse arbiterGonzales iets terug.

Krampachtig

Een blik op de einduitslag doet vermoeden dat PSV een eenvoudigeavond tegen de laagvlieger uit de Italiaanse Serie A beleefde. Datwas zeker voor rust niet het geval. Na een serie met zes duels enslechts één zege begonnen de Eindhovenaren zonder vertrouwen aan dewedstrijd. Krampachtig en zonder maar een greintje lef eindigden demeeste combinaties bij de tegenstander. PSV mocht dan ook nietklagen dat Zé Maria in de achtste minuut de paal trof.

Pas na de openingstreffer van Hofland kwam er iets meer lijn inhet Eindhovense spel. Een vroege wissel van Hiddink droeg bij tothet verbeterde spel van de thuisploeg. De oefenmeester was dewedstrijd begonnen met slechts drie verdedigers.

Gevaarlijk

Het experimentpakte slecht uit. Perugia ontregelde eenvoudig de opbouw van deEindhovense ploeg en verscheen af en toe gevaarlijk in hetvijandelijke strafschopgebied. Pas na de komst van verdediger Leevoor aanvaller Vennegoor of Hesselink kwam PSV een beetje aanfatsoenlijk voetballen toe.

Het is te hopen voor Hiddink dat zijn spelers vooral veelvertrouwen putten uit het vertoonde spel in de tweede helft. Hetmoegestreden en kansloze Perugia liet zich toen wel heel makkelijkslachten. Vooral Kezman profiteerde daarvan. Gesteund door tweetreffers vertoonde de spits eindelijk weer trekjes van delevensgevaarlijke schutter die vorig jaar vooral op nationaalniveau 35 keer doeltreffend de trekker overhaalde.

Wederopstanding

Hiddink zag de wederopstanding van zijn aanvaller glimlachendaan. De oefenmeester geniet een ongekende status in Eindhoven.Zelfs na zes wedstrijden met slechts één zege spreekt niemand in enrond Eindhoven over het functioneren van de hoofdtrainer. Hetblijft de vraag of uitschakeling tegen Perugia daar verandering inhad gebracht.

Hiddink en PSV kunnen de komende anderhalve week al aantonen datze ook weer tegen hoger aangeschreven tegenstanders kunnenpresteren. Zondag al wacht de uitwedstrijd bij FC Utrecht,afgelopen weekeinde nog de bedwinger van Ajax.

Vergevingsgezind

Midweeks staat deeerste wedstrijd in de vierde ronde van de UEFA-beker op hetprogramma en de week wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegenFeyenoord. Ook Hiddink is benieuwd of het vergevingsgezindethuispubliek na afloop van dat laatste duel ook net zo deloftrompet bespeelt als tijdens de tweede helft tegen hetkwaliteitsarme Perugia.