EINDHOVEN - De soap met Zakaria Labyad in de hoofdrol lijkt aan z’n laatste hoofdstuk toe. Zaterdag bevestigde Marcel Brands tegenover NUsport dat beide clubs in onderhandeling zijn om het gerezen conflict over de speler uit de wereld te helpen.

“We zijn in gesprek met Sporting over een transfersom, ik hoop dat het tot iets leidt”, aldus de technisch manager van PSV.

“Dan is een rechtsgang waarschijnlijk niet nodig. Hoewel we er nog steeds van overtuigd zijn dat we in ons recht staan.”

Speler en club leven al een tijd in onmin met elkaar. De speler beweert dat hij tijdig z’n overeenkomst heeft opgezegd en derhalve transfervrij is, de club bestrijdt die uitleg en heeft intussen eenzijdig het contract verlengd.

Zwart op wit

PSV beroept zich daarbij op een clausule in de oude verbintenis die bepaalt dat het contract van Labyad eenzijdig zou kunnen worden verlengd als de speler meer dan dertig wedstrijden in het eerste zou hebben gestaan.

“Dat staat zwart op wit”, aldus Brands. “Keurig ondertekend door z’n vader. Daar heb ik nog de meeste moeite mee. Je maakt afspraken met elkaar en nu komt één partij erop terug. Ik ben nog van een man een man, een woord een woord, maar helaas zit niet iedereen zo in elkaar.”

Niet rechtsgeldig

Het management van Labyad zegt op zijn beurt dat dat contract niet rechtsgeldig is omdat de negentienjarige middenvelder ten tijde van de ondertekening minderjarig was. “Ook de opzegging is tijdig gebeurd,” aldus zaakwaarnemer Marcel Veerman.

“Vlak voor kerst is er een aangetekende brief verstuurd naar de heer Brands, daarin wordt door Zakaria keurig het contract opgezegd. Echt, PSV heeft geen poot om op te staan.”

Afgelopen maandag tekende Labyad een vijfjarig contract bij Sporting Clube de Portugal en presenteerde zich officieel in het groenwitte shirt, een gebeurtenis die Brands omschreef als ‘respectloos naar PSV en onze supporters toe’.