HOOFDDORP - De directie en de raad van commissarissen van Ajax hebben Marc Overmars aangesteld als directeur voetbalzaken. De oud-international begint per direct aan zijn werkzaamheden.

Overmars, de laatste jaren actief als commissaris voetbalzaken bij Go Ahead Eagles, zal deel gaan uitmaken van de directie, die verder bestaat uit Henri van der Aat en Jeroen Slop.

Afgelopen seizoen was hij al parttime in dienst bij Ajax als techniektrainer.

Overmars zal zich bezighouden met transferzaken, de jeugdopleiding en de scouting, zo meldt Ajax op de website. De functie is nieuw in de organisatie.

De 39-jarige Overmars was als speler tussen 1992 en 1997 actief voor Ajax.

Cruijff

Johan Cruijff liet onlangs weten groot voorstander te zijn van de aanstelling van Overmars.

''Een voetbalkader met Frank de Boer, Wim Jonk, Dennis Bergkamp en Overmars, met al hun kwaliteiten en ervaring: dan heb je als club dus heel weinig te klagen. Ook wat je internationale uitstraling betreft'', zei Cruijff tegen Voetbal International.

Overmars zelf is blij met zijn nieuwe uitdaging. ''Ik heb er heel veel zin in. Het is leuk om in een groep te gaan werken met mensen die je uit het verleden kent'', aldus Overmars op de website van Ajax.

Hij bereikte enkele dagen geleden al een akkoord met Ajax. ''Ik denk dat het een van de snelste overeenkomsten bij Ajax is geweest. Ik wist dat ik kandidaat was en dan moet je het ook worden ook. Er liggen hier heel veel uitdagingen."