SCOTTSDALE - Martin Verkerk heeft zijn achtste overwinning in dit jaar behaald. De Alphenaar versloeg de Zwitserse qualifier Yves Allegro in de eerste ronde van het tennistoernooi van Scottsdale. In de woestijn van Arizona stond de als tweede geplaatste Verkerk in 58 minuten slechts vijf games af, 6-3 6-2.

Verkerk brak de Zwitser, nummer 361 van de wereld, zes keer en sloeg 14 aces. In de tweede ronde staat hij tegenover de Amerikaan Cecil Mamiit, eveneens een qualifier. Mamiit schakelde de Fransman Rene Lisnard in drie sets uit, 6-0 4-6 6-3.

Van Lottum

John van Lottum is twee klappen verwijderd van uitschakeling. Tegen de als eerste geplaatste Andy Roddick werd het duel op 3-6 -6 (30-30) gestaakt wegens regen. Na verlies van de eerste set nam Van Lottum, 89e van de wereld, in de tweede een voorsprong van 3-1 voordat de regen beide spelers dwong te vluchten naar de kleedkamer.

Na een onderbreking van 44 minuten vergrootte de Brabander zijn voorsprong tot 5-2 voordat Roddick, de nummer drie van de wereld, twee keer de opslag van Van Lottum brak en de achterstand omboog in een voorsprong. Op 6-5 serveerde de Amerikaan voor de overwinning toen de regen op 30-30 andermaal toesloeg. Na een pauze van 47 minuten greep de toernooidirecteur in en verschoof het restant naar woensdag.