HOOFDDORP - Karim El Ahmadi heeft zijn transfer van Feyenoord naar Aston Villa afgerond. De middenvelder heeft een contract voor drie jaar getekend bij de Premier League-club.

El Ahmadi is de eerste aankoop van de nieuwe Aston Villa-manager Paul Lambert. Eerder haalde de club al de transfervrije Australiër Brett Holman (AZ) weg uit de eredivisie.

Feyenoord zou voor de 27-jarige El Ahmadi, die tot medio 2013 onder contract stond in de Kuip, zo'n 2,8 miljoen euro ontvangen. ''Het was altijd een droom van me om in de Premier League te spelen'', reageert de Marokkaanse international op de site van zijn nieuwe club.

''Met het bereiken van Champions League-voetbal, was afgelopen seizoen voor mij en Feyenoord heel succesvol. Soms moet je in het leven echter keuzes maken. Ik ga ervoor om met Aston Villa in het linkerrijtje te eindigen.''

Na het afscheid van John Guidetti en Otman Bakkal is El Ahmadi de derde basisspeler die uit De Kuip is vertrokken na de verrassende tweede plaats in het afgelopen seizoen. Feyenoord haalde met Ruud Vormer al een speler die El Ahmadi's plek kan innemen op het middenveld.

Goede zaak

Technisch directeur Martin van Geel sprak op de website van Feyenoord van een goede zaak voor alle partijen. ''Karim wilde zelf heel graag de stap naar Aston Villa maken. Daarbij speelde voor ons de afweging dat hij aan het eind van dit seizoen uit zijn contract zou lopen. Bovendien hebben we de beschikking over een aantal middenvelders dat zijn positie kan overnemen.''

El Ahmadi maakte in de zomer van 2008 de overstap van FC Twente naar Feyenoord. Hij werd tijdens de tweede helft van het seizoen 2010-2011 voor een half jaar verhuurd aan Al Ahli uit Dubai.