Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Clarence Seedorf

Seedorf tekent bij Braziliaanse club Botafogo

RIO DE JANEIRO - Clarence Seedorf vervolgt zijn loopbaan bij het Braziliaanse Botafogo. De 36-jarige Nederlander heeft een tweejarig contract getekend bij de club uit Rio de Janeiro.
Door NUsport/Jan Willem Zeldenrust

Door Jan Willem Zeldenrust

Dat heeft voorzitter Mauricio Assumpção van Botafogo laten weten. De verwachting is dat Seedorf zaterdag officieel wordt gepresenteerd.

De middenvelder maakte anderhalve week geleden bekend dat hij AC Milan na tien jaar zou verlaten. Hij won met de 'Rossoneri' eenmaal de wereldbeker voor clubs, twee keer de Champions League en tweemaal de Italiaanse landstitel.

Zijn contract liep zaterdag af en hij mocht transfervrij vertrekken. De keuze voor Brazilië lag in de lijn der verwachting omdat de vrouw van Seedorf uit Rio de Janeiro komt en de wens had om terug te keren naar haar vaderland. De Nederlander sloeg enkele lucratievere aanbiedingen af, waaronder uit China.

“Een speler met zijn profiel voegt veel toe aan een team dat kwalitatief al goed is. Het is de grootste transfer ooit van een Europese voetballer naar Brazilië”, stelde een uitermate tevreden Assumpção, die overigens waakte voor verheerlijking van de nieuwste aanwinst.

“Hij komt hier niet als verlosser. Seedorf komt hier omdat hij weet dat hij met dit team nog steeds op een hoog niveau kan spelen.”

Records

De fans van Botafogo, maar ook in de rest van Brazilië, reageerden uiterst enthousiast op het nieuws van de komst van Seedorf. Op Twitter was hij urenlang trending topic en de website van Botafogo was op een gegeven moment onbereikbaar vanwege de vele bezoekers.

“We breken records”, zei Assumpção. “De fans zijn opgewonden, omdat ze het verlangen hebben om kampioen te worden.”

Het winnen van de titel wordt een zware opgave voor Botafogo. De ploeg staat op dit moment achtste in de competitie met negen punten uit zes duels.

Het team heeft echter een duel minder gespeeld dan koploper Vasco da Gama en maar vier verliespunten minder. Botafogo werd tweemaal kampioen, in 1968 en 1995.

Aanbevolen artikelen