PARIJS - Bondscoach Laurent Blanc gaat zijn dit weekeinde aflopende contract bij het nationale voetbalteam van Frankrijk niet verlengen.

Dat hebben de betrokken partijen zaterdag officieel laten weten.

Eerder in de week had de oud-international 48 uur bedenktijd gevraagd nadat hij een nieuwe aanbieding had gekregen van de bond.

Blanc was sinds 2010 in functie. Hij volgde na de wereldtitelstrijd in Zuid-Afrika, voor Frankrijk geëindigd in grote ruzie, Raymond Domenech op. Hoewel het sindsdien beter ging met het land, waren er ook op het EK de nodige incidenten en conflicten met spelers.

Frankrijk verloor op het Europese toernooi in de kwartfinale van Spanje. In het laatste groepsduel, tegen Zweden, leed het land de eerste nederlaag onder Blanc na 23 wedstrijden.

Na de uitschakeling kreeg Blanc de nodige kritiek te verwerken vanwege zijn defensieve speelstijl.

Didier Deschamps

Didier Deschamps werd onmiddellijk na de afmelding van Blanc al genoemd als opvolger. De nationale bond van Frankrijk deed daarover nog geen mededelingen.

Evenals Blanc maakte Deschamps deel uit van de Franse selectie die wereldkampioen (1998) en Europees kampioen (2000) werd. Hij gaf eerder al aan vermoedelijk te vertrekken bij Marseille, waar hij sinds 2009 coach is.

Blanc zelf zou in beeld zijn om bij Tottenham Hotspur in dienst te treden. Hij zou dan trainer worden van Rafael van der Vaart.

Frankrijk start de kwalificatie voor de WK van Brazilië in 2014 in september met een wedstrijd tegen Finland.

Lees alles over het EK op de special van NUsport