LONDEN - Roger Federer is vrijdagavond met de schrik vrijgekomen. De Zwitser kwam in de derde ronde op Wimbledon tegen de Fransman Julien Benneteau met 2-0 achter in sets, maar wist alsnog zijn partij in vijf sets te winnen.

Na de verrassende uitschakeling van Rafael Nadal tegen Lukas Rosol leek vrijdag ook Federer vroegtijdig uitgeschakeld te worden in Londen.

In de vierde set maakte Benneteau het Federer erg lastig. De 31-jarige Zwitser voorkwam echter een grote stunt van Benneteau en boog een 2-0 achterstand in sets alsnog om: 4-6, 6-7, 6-2, 7-6, 6-1.

"Ik had een beetje geluk vandaag, maar ik wist kalm te blijven. Ik ben blij met de supporters, zij bleven mij steunen", vertelde Federer tegenover de BBC. "Het was heel zwaar. Ik ben tot het einde blijven vechten om in leven te blijven.''

Malisse

Federer neemt het in de vierde ronde op tegen de Belg Xavier Malisse, die in vijf sets te sterk was voor de Spanjaard Fernando Verdasco.

De Zwitser neemt binnenkort de tweede plaats op de wereldranglijst over van Nadal. Als Federer het prestigieuze grandslamtoernooi in Londen wint, stoot hij de Serviër Novak Djokovic van de nummer 1-positie.