MADRID - Real Madrid is niet tot een akkoord gekomen met Inter Milan over het aantrekken van de Brazilaanse sterspeler Ronaldo. Real heeft de onderhandelingen met Inter vrijdagmorgen beëindigd, aldus de Spaanse voetbalclub op zijn officïele website.

"Real wil graag bekendmaken dat er onoverbrugbare verschillen zijn met Inter over Ronaldo. In de openhartige gesprekken die we hebben gevoerd zijn die verschillen overduidelijk naar voren gekomen. Als gevolg daarvan hebben de clubs besloten een punt te zetten achter de onderhandelingen."

De twee Europese topclubs waren sinds donderdag serieus in bespreking over een overgang van de 25-jarige spits. De topscorer van het afgelopen WK voetbal in Zuid-Korea en Japan heeft zelf herhaaldelijk te kennen gegeven dat hij weg wil bij Internazionale, de club waarvoor hij door langdurig blessureleed nauwelijks heeft gevoetbald.

De onoverbrugbare verschillen waarover Real rept liggen op het financiële vlak. Volgens goed ingelichte bronnen wilde de honderdjarige Spaanse winnaar van de Champions League 12 miljoen euro betalen plus twee spelers ter waarde van 30 miljoen overdragen aan Inter. De Italiaanse club zou echter een bedrag van rond de 60 miljoen euro vragen.